30. mai 2007
Jaga lugu:

Kasiinod võitsid tubakalahingu

Tuleval nädalal restoranides ja baarides suitsetamist keelava tubakaseaduse väljatöötamise ajal sotsiaalministriks olnud Marko Pomerantsi kinnitusel võitlesid kasiinod suitsetamist lubava õiguse välja parlamendisaadikuid veendes.

Pomerantsi kinnitusel sai tubakaseadus valitsuse heakiidu sõnastuses, kus õnnemängukoha mängusaalis on suitsetamine keelatud. Toonase sotsiaalministri sõnu kinnitavad ka riigikogu sotsiaalkomisjoni stenogrammid ja muudatusettepanekute tabel, kirjutas Eesti Päevaleht.

Sotsiaalkomisjoni arhiivimaterjalidest selgus tõepoolest, et enne tubakaseaduse teist lugemist tegi mitu riigikogulast ettepaneku arvata kasiinod nimekirja, kus teatud tingimustel võib suitsetada.

“See oli selgelt ebaproportsionaalne: seal nimekirjas, kus suitsetamine on piiratud, on veel kõrgkoolid, kultuuriasutused, tervishoiuasutused. Ja kasiinos on äkki keelatud! Kui juba tervishoiuasutuses on piiratud, siis ma leian, et on üsna objektiivne ka kasiinodes üksnes piirata,” rääkis hasartmängude korraldajate liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum