Mari-Riin teenib raha modellina

Signe Sillasoo 17. august 2007, 00:00

Sellel suvel töötas Mari-Riin kaks kuud Jaapanis. Modellitööd tehes teenis tütarlaps välisriigis piraka portsu taskuraha. "Peale reisi on poole parem tunne endale vajalikke asju ja riideid osta, tean, et see on minu enda teenitud raha," sõnab neiu.

Igakuiselt laekub agara neiu pangakaardile 500 krooni. Vanemad toetavad lahkelt ka rohkemaga, kui selleks kuu jooksul vajadust peaks olema.

Suvisel vaheajal või kooli kõrvalt on neiu teeninud lisa ka teatris väiksemaid tööotsi tehes.

Mari-Riini peres eelistatakse pangakaarti sularahale, mistõttu saab neiu taskuraha pangaülekande teel. Tütarlaps eelistab ka ise maksta plastikkaardiga. "Eks pangakaarti ole vahel lihtsam kasutada, ei pea sente mööda rahakotti taga ajama või arvutama hakkama, et ikka õigesti raha tagasi antakse," toonitab neiu. Ta lisab, et ega tal rahakotis tihtipeale sularaha olegi.

Kõige suurem summa kulub tütarlapsel söögi ja joogi peale. Modellindust armastav neiu hullu riiete ostmise sõltuvusse pole sattunud ja kinnitab, et jälgib väga teadlikult poes hindu ning kõnnib hirmkallitest toodetest kaarega mööda.

Neiu on kindel, et ka secondhand-kauplustest võib leida odava raha eest kauneid ja kvaliteetseid asju. "Lisad paar detaili juurde ja ongi nagu Pariisi moelavadelt."

Mari-Riin peab ennast kulutajaks, ent kinnitab, et suudab vajadusel ka koguda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing