Eleri Lopp • 22 august 2007

Uus juht loodab lennufirma tänavu kasumisse tuua

Aljase sõnul tuli otsus juhatuse esimeheks hakata raskelt ja samas ka kergelt. "Raske, sest lennundus on üks raskemaid tööstusharusid üldse ja kerge, sest Estonian Airi hetkeseis on turul väga hea," sõnas Aljas. Samuti kiitis Aljas praegust Estonian Airi meeskonda.

Ka nimetas Aljas ühe põhieesmärgina uue strateegia käivitamist, mis seisneb maine parandamises klientide hulgas, kui ka väärtuste ümberkujundamises ettevõttes. "Meil on kaks ülesannet, et kliendid meid usaldaksid ja et meie töötajad usaldaksid samamoodi juhtkonda," ütles Aljas.

Aljase sõnul on võrreldes eelmise aastaga reisijate arv kasvanud juunis 7 protsenti. Juulis ja augustis on arvatav kasv 15-20 protsenti.

Mulluseid kehvi tulemusi põhjendasid Estonian Airi nõukogu esimees Olev Schults ja Aljas erakorraliste sündmustega.

"Eelmine aasta oli meil väga halb, sest lõpetasime väga suure kahjumiga. Kahjumi põhjused olid erakorralised sündmused. Selliseid sündmusi tänavu praktiliselt ei ole olnud, mis tähendab, meie majandustulemus tuleb oluliselt parem kui eelmisel aastal," tõdes Aljas.

Aljas kasumit siiski ei garanteerinud. "Ükski ettevõte ei saa öelda, et nende kasum on garanteeritud. Kasum tuleb saavutada igapäevase lisatöö kaudu ja selleks oleme teinud strateegilise plaani. Kui me selle ellu viime, tuleb kasum iseenesest," tunnistas Aljas.

Aljas lubas, et Estonian Air ei muutu odavlennufirmaks. "Meie strateegia ei ole muutuda ainult odavlennufirmaks," sõnas Aljas.

Viimastel nädalatel spekuleeritud Estonian Airi ja airBalticu ühinemise Schults välistas. "Täna ei ole alust väita, et Estonian Air kellegagi ühineb. Ühtegi alust selleks ei ole," nentis Schults.

Lahkuv juht Thornbech nimetas Estonian Airi suurima väljakutsena järjest suurenevat konkurentsi lennuturul. "Seega on tähtis, et Estonian Air oleks suurim tegija kogu lennuturul," ütles Thornbech.

Hetkel kuum