Stockmann napsas Lindexi endale

ÄP 03. oktoober 2007, 00:00

Stockmann ostab Lindexi 13,6 miljardi Eesti krooni eest, makstes ühe aktsia eest 197,2 krooni. KappAhl oli varasemas pakkumises ühe aktsia eest nõus välja käima 173,4 krooni, kirjutasid eile Soome ja Rootsi press.

Pakkumise tingimuste kohaselt peab Stockmann ostma vähemalt 90% Lindexi aktsiatest, misjärel viiakse ettevõte börsilt ära.

"Loomulikult olen vihane. Me arvasime, et olime teinud hea pakkumise ja tegime selle nimelt palju tööd. Ma ei mõistnud enne pühapäeva pärastlõunat, et Lindex pidas läbirääkimisi ka kellegi teisega. Aga me jätkame tööd. Kui ei saa seda, mida tahad, siis võib ju proovida leida midagi uut, mida endale tahta," ütles KappAhli tegevjuht Christian W. Jansson.

"Stockmann tegi Lindexi ostuga õige strateegilise otsuse, sest Lindex tõotab ettevõttele Venemaale ja endistesse Nõukogude Liidu maadesse laienedes hästi kasu tuua. Stockmannil on koduturul laienemisel piir ees. Venemaal aga on ettevõte tugevalt kanda kinnitanud. Sealne võrgustik on suurem kui Soomes. Stockmanni tegevjuhi Hannu Penttilä sõnul on ettevõtetel Venemaal võimalik saavutada hea koostöö ja sünergia," kirjutas Kauppalehti.

Lindexi viimine Ida-Euroopa turule annab uue hoo ka Seppäläle. Kui Lindex avab piirkonnas 15-20 uut kauplust, saaks kahe keti logistika ühendada ja sellega suurendada kasumlikkust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing