10. oktoober 2007 kell 16:07

Linnaosavalitsus: Prisma on rikkunud kindlustunnet

Linnaosavalitsus vaidlustas kohtu määruse lubada Kristiine Prismal jätkata kohtuvaidluse ajal alkoholi müüki.

Linnaosavalitsus leiab, et ühiskonnal ja selle liikmetel peab olema kindlustunne, et seadusi täidetakse ja alaealistele alkoholi ei müüda. Prisma on seda kindlustunnet rikkunud ning on ebausaldusväärne, kuna vaidlust ei ole, et alaealistele müüdi korduvalt alkoholi.

Linnaosavalitsuse hinnangul on lubamatu, et kohus eelistab ettevõtja majanduslikke huvisid alaealistele alkoholi kättesaadavuse vähendamise ja välistamise eesmärgile ning rahvatervisele, avalikule korrale ja sellele, et igal õigusrikkumisel peab olema tagajärg.

Esialgse õiguskaitse kohaldamine on andnud ühiskonnale signaali, et kaupmeeste poolt alaealistele korduv alkoholi müümine on pisirikkumine, mis ei too kaasa sisulisi tagajärgi.

Vastavalt Lastekaitse liidu infole on 85 protsenti koolilastest alkoholi tarvitanud, 2006. aastal sooritati alaealiste poolt 8769 väärtegu, mis oli seotud alkoholi tarvitamisega, kuritegusid sooritati alkoholijoobes alaealiste poolt 244.

Autor: ÄP praktikant

Hetkel kuum