Korterite hinnavahe võib olla 800 korda

Tiina Shein 19. november 2007, 00:00

Korterite hinnavahed nii suuremate linnade sees kui ka linnade vahel on hiiglaslikud.

City24 andmetel asub kalleim Tallinna korter vanalinnas Vene tänaval. Renoveeritud korteri ruutmeetri hind on 100 000 krooni, mis teeb tükihinnaks 17,1 mln krooni. Selle korteri ühe ruutmeetri hinna eest saaks osta 2toalise elamiskõlbliku, kuid remonti vajava korteri näiteks Püssi, Valga või Tapa linna.

Tallinna odavaimad korterid on jätkuvalt Põhja-Tallinnas. Hetkel on City24 portaali odavaim korter Pallasti tänaval müügil 135 000 krooniga, mis teeb kapitaalremonti vajava, pesemisvõimaluse ja tualettruumita korteri ruutmeetri hinnaks 9000 krooni. See on umbes 11 korda odavam kui kõige kallima Tallinna korteri ruutmeeter.

Tartus maksavad City24 pakutavad odavaimad korterid umbes 200 000 krooni. Väikesed kuni 20 m2 korterid asuvad puitmajades, vajavad kapitaalremonti ning seal puuduvad tänapäeva nõuetele vastavad sanitaarruumid.

Kui Tallinnas pakutakse hulgaliselt üle 10 mln krooni maksvaid kortereid, siis Tartus jäävad City24 portaalis pakutavate korterite hinnad siiski alla 10 miljoni piiri. Kalleimad korterid paiknevad Lossi tänaval Tartu südalinnas ning kulukaim neist maksab 6,15 mln krooni. Korteri ruutmeetri hind küündib 41 000 kroonini. Kõrged on hinnad ka valmivas Tigu tornis, kus kolme- või neljatoalised korterid maksavad 3,4-4,8 mln krooni. Praegu Tigutornis pakutavaist kalleima korteri pindala on umbes 100 m2, see on neljatoaline ning asub 18. korrusel.

Pärnusse saaks odavaima korteri osta 190 000 krooni eest. Tegemist on 16,9 m2 kaasomandis oleva korteri-ga, mille koridor, WC ja ka vannituba on ühiskasutuses naabriga.

Kui on soov elada korteris, mis on tervenisti enda kasutuses, tuleb Pärnus maksta vähemalt 249 000 krooni. Sellise raha eest saab 12 m2 ühetoalise korteri Rohu tänavale. Korter on suhteliselt heas seisukorras, kuid paikneb elamu esimesel korrusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing