Välisfirma kiusab Eestis SMSi kasutajaid

29. jaanuar 2008, 08:05

Numbril 1818 SMS-teenuseid pakkuv Portugali
firma, kes nõudis Tartumaa elanikult põhjendamatut teenustasu, küsib kodulehel
esitatud lepingutingimustes klientidelt ka pangarekvisiite ja paroole.

Eestis Vibramovil Estonia nime all tegutseva Portugali firma Total Tim kodulehel olevas eestikeelses lepingus on kirjas tingimus, mille järgi klient peab andma firmale oma isikuandmed ja rahalised andmed, sh krediitkaardinumbrid, pangarekvisiidid ja paroolid, kirjutas Postimees.

Andmekaitse inspektsiooni kinnitusel on firma kliendilepingu tingimused kooskõlas isikuandmete kaitse seadusega ja seetõttu tuleb lepingu allkirjastamist võtta kui tingimustega nõustumist.

«Kliendile soovitame siiski mitte avaldada oma pangaandmeid ja paroole. Soovitav on kaaluda, kas saadav hüve on sellise privaatsuse kaotuse juures mõistlik ja vajalik,» märkis andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõunik Stiina Liivrand.

Firma Eesti klienditeenindustelefonilt öeldi, et eesti keelde tõlgitud lepingus on tõesti nõue esitada pangarekvisiidid ja paroolid, kuid keegi ei ole neid seni esitanud. «Eestis ei ole me seda lepingut tegelikult kasutanud,» teatas infonumbril vastanud kohalik klienditeenindaja.

Seni on SMS-teenuseid pakkuv firma tekitanud Eesti tarbijatele meelehärmi sellega, et vaid ühe helina tellides muutub inimene nende kliendiks, mis tähendab automaatselt tasu maksmist ka siis, kui ta teenust ei kasuta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2008, 08:04
Otsi:

Ava täpsem otsing