East Capital ostab 82 mln euroga osalused Venemaa ja Ukraina pankades

Mariliis Pinn 30. jaanuar 2008, 15:24

East Capitali finantssektori
investeeringute fond on omandamas 10-protsendilist osalust Severnaya Kazna
pangas Venemaal ning 9,98-protsendilist osalust Pivdennyi pangas Ukrainas.
Severnaya Kazna tehingu maksumus on ligi 28 miljonit eurot (438 mln krooni),
Pivdennyi puhul kujuneb hinnaks ligi 54 miljonit eurot (845 mln krooni).

East Capital Explorer Financial Institution Fund nime kandev fond omandab osalused aktsiaemissioonide käigus, teatas firma. Tehingud jõustuvad pärast Venemaa Keskpanga ja Ukraina Rahvuspanga heakskiidu saamist.

Jekaterinburgis asuv Severnaya Kazna on juhtiv jaepank Uurali piirkonnas, omades suurt turuosa ettevõtete panganduses. Pivdennyi on oma suuruselt Ukraina 19. pank, kuid omab turuliidri positsiooni Odessa piirkonnas. Nii jae- kui korporatiivkliente teenindav Pivdennyi omab tugevat positsiooni väike- ja keskmiste ettevõtete segmendis ning on selles segmendis jõuliselt oma turuosa kasvatamas kogu Musta mere piirkonnas.

East Capital on juhtiv ja sõltumatu varahaldusettevõte, mis keskendub Ida-Euroopa turgudele. Ettevõtte hallatavate varade väärtus on ligikaudu 5,7 miljardit eurot. East Capitali kontorid tegutsevad Stockholmis, Pariisis, Tallinnas, Moskvas, Oslos, Hong Kongis ja Milanos.

East Capital Explorer Financial Institution Fund on East Capitali poolt hallatav private equity fond, mille maht on 550 miljonit eurot ja mis investeerib Ida-Euroopa finantssektori ettevõtetesse. Fondi üheks suurimaks investoriks on 2007. aasta lõpul Stockholmi börsil edukalt noteeritud investeerimisfirma East Capital Explorer.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing