Gaselli kongress: Euroopa jääb USAst maha passiivsete naiste pärast

Agnes Ojala 30. jaanuar 2008, 16:35

Tänasel Äripäeva Gaselli kongressil jäi
esinejate sõnavõttudest kõlama mõte, et üks põhjus, miks Euroopa USAst
ettevõtlikkuse poolest maha jääb, on siinsed passiivsed naised.

Seda rõhutas nii Taani majanduslehe Børsen peatoimetaja Leif Beck Fallesen kui ka Euroopa Komisjoni ettevõtluse ja tööstuse peadirektoraadi väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete konkurentsivõime edendamise direktoraadi direktor Maive Rute.

„Huvitav, et Taanis on gasellid valdavalt mehed. Kui kogu Euroopat vaadata, siis on näha, et ka mujal riikides ei ole ettevõtjatest naisi nii palju kui USAs. Meie uuringud näitavad, et paljuski on meie mahajäämus ettevõtlikkuses USAst tingitud just sellest, et meil on vähe naisi ettevõtluses,“ rääkis Rute.

Teise põhjusena tõi Maive Rute välja fakti, et USAs ja Euroopas suhtutakse riski erinevalt. Kui Euroopas peetakse läbikukkumist häbiks, siis USAs on inimene pärast seda pigem hinnatum, kuna ta on kogemuse võrra rikkam.

Nii on ameeriklased tunduvalt ettevõtlikumad kui eurooplased. Rute sõnul on eestlased aga Euroopa kontekstis aga positiivselt meelestatud. „Järgneva viie aasta jooksul tahavad eestlastest 33% oma firma luua või hakata iseenda tööandjaiks. Oleme mõnevõrra paremad kui Euroopa keskmine. Eriti tagasihoidlik on see soov vanades Euroopa riikides,“ rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 16:35
Otsi:

Ava täpsem otsing