Hansapank: meile meeldivad Ida-Euroopas tegutsevad Austria ettevõtted

14. märts 2008, 10:12

Hansa Ida-Euroopa aktsiafondi juhi Enn
Metsari hinnangul peaks küsimusele, kui pikalt langevad veel
investeerimisfondid, vastust otsides pöörama pilgu USA-le, sest maailma
aktsiaturud sõltuvad praegu USA majanduse ja globaalse krediidituru tervisest
rohkem kui millestki muust.

„See põhjendab ka pikaleveninud kukkumist. Ehkki otsene majanduslik side USA ja Ida-Euroopa vahel on väike, mõjutab USA praegu kogu maailma finantsturge,“ täiendas Metsar. „Kuna aktsiaturud on tihtipeale majandusstatistikast ees, siis võib eeldada, et aktsiaturud pööravad tõusule natukene enne seda, kui USA majandus on põhja kätte saavutanud. Me peame veel natuke ootama.“

Metsar nentis, et keskmine langus USAs on kestnud 10 kuud ja et seega võib paranemist oodata tõenäoliselt aasta keskpaigas. Samas hinnatase on tema sõnul vähemalt Ida-Euroopa ja Venemaa turgudel praegu väga odav. „Suurte regiooni kinnisvaraarendajate turuhind on keskmiselt 45% soodsam kui nende eeldatav 2008. aasta varade puhasväärtus. Seega pikaajalisel investoril on mõttekas hakata taas vaikselt regiooni investeerima. Võib-olla mitte kogu raha korraga, vaid tükk-haaval üle teatud perioodide. Turu põhja kätte saada on väga raske, ent sel moel saab keskmiselt hea sisenemishinna,“ jagas Metsar selgitusi.

„Meie strateegia on Ida-Euroopa fondis suurendada Kesk-Euroopa osakaalu, mis on samuti väga soodsaks muutunud ning pakub enam likviidsust kui Balkan. Meile meeldivad need Austria ettevõtted, mis tegutsevad peamiselt Ida-Euroopas. Nad on likviidsed, läbipaistvad ja odava hinnatasemega,“ kõneles Mestar edasistest plaanidest. „Kinnisvarafondis oleme suurendamas infrastruktuuri ettevõtete osakaalu. Infrastruktuuri tsükkel on muu kinnisvara tsüklitest erinev. Infrastruktuuriettevõtted on meie regioonis väga huvitavad, arvestades kui suuri investeeringuid Euroopa Liidu kaasrahastamisel planeeritakse.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2008, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing