Eestis pakub venelastele huvi eksklusiivne kinnisvara

Olga Grigorjeva 10. aprill 2008, 00:00

ERI Kinnisvara elupindade maakler Maria Pruul rääkis dv.ee-le, et venelasi huvitavad kinnisvara Tallinna vanalinnas, 100-200ruutmeetrised korterid südalinna kallites luksusmajades ning head maatükid.

"Näiteks küsis Vene investor meilt infot vanalinnas asuva hotelli kohta, kuid pidas 7 miljoni eurost hinda liiga kõrgeks," rääkis Pruul.

ERI Kinnisvara müüb praegu eksklusiivset mereäärset maatükki Kakumäel. Selle ostu vastu on huvi tundnud mitu venelast.

Pruuli sõnul on ta täheldanud, et Vene investoreid huvitavad eelkõige mereäärsed maatükid, mis sobiksid nii üksikute eramajade kui ka terve uue elupiirkonna rajamiseks. "Kuid selliseid maatükke meil sama hästi kui pole," rääkis maakler.

Kinnisvarabüroo Uus Maa elupindade maakleri Siim Tarvise sõnul võib hinnalangusega kaasneda tõsiasi, et Venemaa ettevõtjad investeerivad siinsesse kinnisvarasse aktiivsemalt kui varem. "Juba praegu on tunda Vene investorite kõrgendatud huvi," rääkis ta.

"Mõned venelased ostsid korterid, et neis aeg-ajalt peatuda," lisas Tarvis, "kuna Tallinn on paljude jaoks endiselt nostalgiline koht."

"See, et Eesti liitus Schengeniga, on suur pluss, eriti moskvalastele," ütles kinnisvarafirma Aadress direktor Irene Sepp ja lisas mullustele aprillisündmustele viidates, "et tegelikult on meie rong juba läinud, kuna Eestil on negatiivne imago, mingit venelaste tulva oodata pole".

Sepp lisas, et Eesti kinnisvara saab osta iga seaduslikult riigis viibiv Venemaa kodanik, piisab ka turismiviisast.

Soomes kasvavad venelaste kinnisvaratehingud kui pärmi peal. Kui 2003. aastal ostsid Venemaa kodanikud seal kinnisvara 3 miljoni euro väärtuses, siis möödunud aastal kasvas tehingute maht 75 miljoni euroni. Iseäranis palju noolisid venelased kõrgema hinnaklassi kinnisvara.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing