Läti valitsus vähendab ametnike arvu

Hille Tressum 14. aprill 2008, 19:01

Läti valitsuses on valmimas plaan riigi
struktuuride optimeerimiseks, mis tähendab ka ametnike arvu vähendamist.

Peaminister Ivars Godmanis ütles intervjuus ajalehele Neatkariga Rita Avize, et sel aastal korraldas valitsus esmakordselt kõigi riigiametite ja -ettevõtete, riiklike instituutide ja kõrgkoolide analüüsimise, vahendas Etv24.

Godmanis on andnud juba korralduse valmistada ette riigiasutuste optimeerimise ning liigsete ametikohtade koondamise plaan.
Läti peaminister ütles, et kavandatu ei anna kohe majanduslikku efekti, sest töölt vabastatule tuleb maksta koondamistasu. Peaministri sõnul aitab see aga balansseerida olukorda tööturul tervikuna, kuna riiklikus sektoris töötanud inimesed on sunnitud minema tööle erasektorisse, kus on terav tööjõudefitsiit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 14:17
Otsi:

Ava täpsem otsing