Läti valitsus pakub TeliaSonerale mobiilioperaatorit LMT

14. aprill 2008, 16:34

Läti valitsus kiitis täna heaks plaani
vahetada riigile kuuluv vähemusosalus mobiilfirmas Latvijas Mobilais Telefons
TeliaSonerale kuuluva vähemusosaluse vastu Lattelecomis.

Läti peaminister Ivars Godmanis ütles täna Riias peetud pressikonverentsil, et valitsus kiitis heaks TeliaSonera plaani loobuda oma osalusest fikssideoperaatoris SIA Lattelecom, millest kuulub Skandinaavia telekomikontsernile 49%.

Aktsiate vahetus koos hilisema 49% Lattelecomi aktsiate müügiga annaks Läti riigile 270 miljonit latti (6,06 miljardit krooni), kuid jätaks riigile alles suurosaluse (51%) Lattelecomis.

Godmansi sõnul jääb valitsus nüüd ootama TeliaSoneralt vastust.

Läti riigile kuuluv riiklik raadio- ja televisioonikeskus võtaks praeguse plaani järgi ajutiselt enda kontrolli alla 49 protsenti Lattelecomist ning hiljem liiguks need aktsiaid juba strateegilisele investorile.

SIA Lattelecomi ostust on huvitatud riskikapitalifirma Blackstone Group. “Aktsionäride nõusolek ja arusaamine, mida valitsus plaanib teha ülejäänud osalusega, on tehingu sõlmimise võtmeks,“ ütles Nils Melngailis 3. aprillil antud intervjuus.

49% Lattelecomist müüs Läti riik firmale Cable and Wireless ja Telecom Finlandile, mis on nüüd osa TeliaSonerast. Varem on TeliaSonera pakkunud riigile kuuluvate Lattelecomi ja LMT aktsiate eest kokku 500 miljonit latti (11,2 miljardit krooni), kuid Läti riik on pakkumise tagasi lükanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2008, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing