Maksuamet tuvastas 120 miljoni eest tasumata makse

12. mai 2008, 11:33

Maksu- ja tolliamet viis 2008. aasta
esimese kolme kuuga läbi üle 3400 maksukontrolli ning määras juurdetasumisele
kuuluvaid makse summas üle 120 miljoni krooni.

“Suurimad rikkumised, mis kontrollimiste käigus ilmnesid, on olnud seotud ettevõtete poolt fiktiivsete arvete kajastamisega maksuarvestuses,” teatas maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe.

Käibemaksupettuste vastases võitluses on maksuhaldur tuvastanud I kvartalis 183 juhtumit, mil isikud, kes soovisid saada Käibemaksukohustuslaste registrisse, ei omanud selleks tegelikku ettevõtlust. Samuti kustutati registrist üle 1400 ettevõtte, millel puudus majandustegevus.

Samuti kustutati 2008. aasta kolmel esimesel kuul maksu- ja tolliameti registrist 3900 füüsilisest isikust ettevõtjat, kellel amet tuvastas ettevõtluse puudumise.

Ümbrikupalga vastases võitluses viis maksu- ja tolliamet I kvartalil läbi ennetavaid tegevusi. Maksukontroll valis välja 1000 kõrge ümbrikupalga riskiga ettevõtet. Ettevõtetele saadeti märgukirjad, milles informeeriti neid töötajatele tehtud väljamaksete madalast konkurentsivõimest võrreldes piirkonna ja tegevusala keskmistega, mis võib viidata töötajatele mitteametlike väljamaksete tegemisele. Hetkel monitoorib amet eelmainitud ettevõtete maksukäitumist ja kui ettevõtjad ei ole oma maksukäitumist parandanud järgnevad kontrollitegevused.

Egon Veermäe sõnul võib positiivsena tõdeda, et kontrollide tabavus on jätkuvalt kõrge ning ulatub 80 protsendini. Maksuhaldur paneb rõhku riskide hindamisele ja õigele kontrolliobjektide valikule.

Järgnevatel kuudel jätkab maksuhaldur Veermäe sõnul planeeritud tegevustega. “Kindlasti paneme rõhku käibemaksupettuste ärahoidmisele, selleks on oluline võidelda arvevabrikute vastu ning kontrollida nende kasutajaid. Samuti on jätkuvalt tähtsal kohal ameti töös registri korrashoid,” rääkis Veermäe. “Senisest enam vaatame üle sõidukitelt erisoodustuse maksmist,” toonitas Veermäe. Tähelepanu pööratakse endiselt ka nn ümbrikupalga maksjatele - kontrollide arvu on plaanis suurendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2008, 12:13
Otsi:

Ava täpsem otsing