Goldman Sachs tõmbas Swedbankile vee peale

22. mai 2008, 12:54

Goldman Sachs Group Inc langetas Balti
regiooni suurima panga Swedbank AS reitingut kolme aasta madalaimale
tasemele.

Swedbanki aktsia kahanes 2,5 Rootsi krooni ehk 1,7%, jõudes 146,75 kroonini täna hommikul kell 9.34 kohaliku aja järgi. Pärast langust saavutas aktsia madalaima hinna 2004. aasta septembrist saadik. Swedbanki aktsia on sellel aastal kukkunud juba 20%.

Goldmani hinnangu kohaselt langevad Swedbanki sissetulekud Eestis, Lätis ja Leedus järgmisel ja ülejärgmisel aastal 30%, kirjutas Londoni analüütik Aaron Ibbotson. Ühtlasi otsustati eemaldada Swedbanki aktsiad Pan-Euroopa ostusoovituste nimekirjast.

Goldman Sachsi andmetel on Baltri riikides oodata SKP ja inflatsiooni kasvu ning rasket maandumist juba sel aastal.

Swedbank on Põhjamaade kõige tõenäolisem pank, mille reitinguid alandatakse, kuna ta tegutseb eeskätt Eestis ja Lätis ja taotleb kasvuaktsia soovitust, rääkis S P analüütik Miguel Pintado.

Esialgsel hinnangul kasvas Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2008. aasta I kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,4%. 2008. aasta I kvartali majanduskasv oli viimase kaheksa aasta aeglaseim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing