Keskerakond: Lang peidab isiklikku suhet parteiliste sihtasutustega

22. mai 2008, 17:58

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal
süüdistas justiitsminister Rein Langi isikliku suhte varjamises parteilise
sihtasutusega. Nimelt kuulub Lang reformierakondlaste asutatud MTÜ
Kodanikuhariduse Sihtasutuse nõukokku.

Järgneb Keskerakonna vastulause tänases Äripäevas ilmunud Ralf- Martin Soe artiklile "Lang teeb parteide elu raskemaks".

„Jüri Vilmsi SA ei ole mingi Keskerakonna „sidusorganisatsioon” vaid iseseisev sihtasutus. See, et selle asutajad on Keskerakonna liikmed, ei muuda asja. Vastasel juhul võiks öelda, et ka Tallinna sadam on Reformierakonna sidusorganisatsioon, sest selle nõukogus tegutsevad mõjukad reformierakondlased. Sama võiks öelda ka kullaäri Tavid ja paljude teiste sihtasutuste või aktsiaseltside kohta, kus tegutsevad reformikad.”

Priit Toobal süüdistas Langi oma isikliku suhte varjamises sihtasutustega, millel võib olla parteiline tagamaa. Ta juhtis tähelepanu MTÜ-le Kodanikuhariduse Sihtasutus, mille nõukogu liikmeteks ja tegevjuhtideks on reformierakondlased Remo Tiigirand, Kalle Palling, Taavi Rõivas, Paul–Eerik Rummo ja Allan Allmere.

Kodanikuhariduse Sihtasutus sai aastatel 2005-2006 varjatud annetusi 2,5 miljoni krooni eest. Kodanikuhariduse Sihtasutus tegeleb Liberalismi Akadeemia projektiga, mille eesmärk on „edendada liberaalset maailmavaadet, et seista vastu sotsialistlike meeleolude tõusule ühiskonnas“. Nõnda seisab Kodanikuhariduse Sihtasutuse Liberalismi Akadeemia kodulehel.

Esitades hoogsaid süüdistusi 22. mai Äripäevas Keskerakonna rahastamise kohta, ei maini justiitsminister Rein Lang kordagi enda kuulumist Liberalismi Akadeemia nõukogu koosseisu.

Toobal ütles, et tema arvates on see sihtasutus seotud Reformierakonna propaganda rahastamisega. Selle kaudu on kinni makstud ajalehte „Paremad Uudised” ning tehtud ka muid poliitilisi kulutusi.

Kuna Eesti meedia tunneb huvi ainult Jüri Vilmsi sihtasutuse vastu, soovitab Priit Toobal tegelda ka MTÜga Jaan Tõnissoni Instituut ning MTÜga Johannes Mihkelsoni Keskus, millel mõlemal on selge parteiline taust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2008, 18:41
Otsi:

Ava täpsem otsing