Reformarite sihtasutus võttis anonüümsetelt annetajatelt vastu miljoneid

22. mai 2008, 18:44

Aastatel 2004-2007 laekus
reformierakondlastega seotud Kodanikuhariduse sihtasutusele anonüümseid annetusi
4,1 miljonit krooni.

Kes on sihtasutuse annetajad, pole asutus aastaaruannetes lahti kirjutanud. Viidatakse vaid Baltic Travel Group Ltd-le, mis aastatel 2005-2007 annetas sihtasutusele ligi 300 000 krooni liberaalse mõtteviisiga projekti teostamiseks. Nimetatud firma on suhteliselt uus, asutatud 2005. aasta märtsis. Eelmise aasta käive oli sellel kodulehekülje andmeil mitmesuguste turismiteenustega tegeleva ettevõtte käive 30,7 miljonit krooni ja kasum 1,5 miljonit krooni.

Kodanikuhariduse sihtasutuse juhatuse liige on Reformierakonda kuuluv Remo Tiigirand. Ka nõukogu liikmed Taavi Rõivas, Kalle Palling ja Paul-Eerik Rummo kuuluvad sellesse erakonda.

Ilma suurema kärata juba aastaid tegutsenud sihtasutus tegeleb tegevusaruande järgi peaasjalikult liberaalse maailmavaate propageerimisega. Selleks on sihtasutus loonud nn Liberalismi Akadeemia ning kodulehekülje www.liberalism.ee.

Ka tellib sihtasutus juba mitmeid aastaid artikleid ja reklaami OÜlt Paremad Uudised, mille ainuomanik on reformierakondlane Peep Lillemägi. Nii on Lillemägi Paremad Uudised aastatel 2005-2007 teinud käivet 3,1 miljonit krooni, sellest ligi 1,5 miljonit krooni on saadud justnimelt meediateenuste eest.

Tänane Äripäev kirjutas, kuidas keskerakondlikku maailmavaadet propageeriv Jüri Vilmsi sihtkapital saab iga kuu mõned sajad tuhanded kroonid annetusi anonüümsetelt annetajatelt. Reformierakondlasest justiitsminister Rein Lang aga kavatseb sellise sisuliselt erakonnale "mustade" annetuste tegemise võimaluse kinni keerata ning määrata erakondadega seotud sihtasutustele selged rahastamisreeglid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2008, 19:33
Otsi:

Ava täpsem otsing