Kehra linna ähvardab ökokatastroof

27. juuni 2008, 09:27

Kehra paberivabriku võimalik pankrott tooks
linnale kaasa tõsiseid probleeme- ühelt poolt seiskuks heitvete biopuhasti, mis
tähendaks ökokatastroofi, teisalt kaotaks töö umbes 500 inimest, kirjutas Harju
Elu.

Kas Singapuris registreeritud Tolaram grupile kuuluv Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ehk Kehra paberivabrik pankrotti läheb, ei teadnud Anija vallavanem Jüri Lillsoo kinnitada. „Kui vabriku esindajatega kõnelesin, siis väitsid nad, et on oma võlad ajastanud, maksegraafikud valmis ja püüavad olukorda päästa,“ ütles Lillsoo. „Kui aga saastemaksud ja gaasi- ning puiduhinnad tõusevad, siis on tulevik tume.“

Ökokatastroofi kardetakse aga seetõttu, et vabriku biopuhastist käivad läbi kõik Kehra reoveed, kui see aga seiskub siis alternatiivi sellele praegu Kehras ei ole. Lillsoo sõnul on biopuhasti seiskumise järel kolm võimalust: evakueerida 4000 elanikku, vedada reoveed autokolonnidega Paljassaare puhastusjaama või suunata reovesi Jägala jõkke.

Kehra paberivabriku sulgemisega võib töötuks jääda umbes 500 inimesest, kellest 75% on venekeelsed ning neil on praeguses majanduslanguse olukorras raske uut tööd leida, rääkis vallavanem probleemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2008, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing