Lääne turist: palun üks reis, venelasteta

29. juuli 2008, 14:54

Aripaev.ee venekeelne sõsarportaal dv.ee
kirjutab, et turistid, kes otsivad reisiks hotelli, uurivad enne, kui palju
vene turiste ühes või teises hotellis peatub.

Kogu maailmas koguvad populaarsust "reisid venelasteta," kirjutab ka väljaanne Urto.ru viitega ajalehele "Novõje Izvestija".

Hiljuti kirjutas üks Hollandi reisifirma Annasol Vliegvakanties oma kuulutuses, et pakub majutust hotellis, kus ei ole turiste Ida-Euroopast.

Kui uskuda Hollandi kulturoloogi Esme Visserit, siis 40% Türgis ja Egiptuses puhkavaid eurooplasi kaebab venelastest naabrite üle, kelle jaoks sõnad "joomine" ja "puhkus" on sünonüümid.

Euroopa turistid märgivad ka seda, et hotellides käituvad venelased nagu matsid, varastavad toitu Rootsi lauast, kisavad, segavad teisi, panevad rannas sõprade jaoks kinni kõik lamamistoolid kilomeetri raadiuses.

Samas aga võib lääneeurooplaste rahuolematus olla tingitud osaliselt ka sellest, et veel hiljuti olid vaid nemad kuurortide peremehed, kuid pärast seda, kui sinna hakkas ilmuma aina rohkem turiste Venemaalt, olid sakslased, inglased ja itaallased sunnitud tegema neile ruumi. Muidugi ei meeldi see kellelegi.

Kui paljud lääneeurooplased oma nördimust ka ei avaldaks, venelasi sellest vähemaks ei jää. Hotellide peremehed on valmis kannatama ükskõik milliseid veidrusi, sest oma loomu poolest on venelased üpris heldekäelised. Ka see võib tekitada teistes turistides kadedushooge.

Huvitav on see, et mõnedes riikides tehakse reise „ainult venelastele”. Näiteks Ida-Soomes ehitatakse nn vene külasid, kus kogu teenindav personal räägib vene keelt, teleritest tulevad vene kanalid, klubides kõlab vene muusika.

Eesti reisibüroode juhatajad kinnitasid dv.ee-le, et sama populaarsed kui „reisid venelasteta” on ka „reisid inglasteta” ja „reisid sakslasteta”.

Nagu kinnitas reisibüroo Alvisa omanik Irina Zujeva, oli just hiljuti näiteks Kreeka kuurortides kampaania "hotellid inglasteta", selle rahva esindajad pidavat käituma venelastest vaat et veel halvemini.

Reisifirma Oikumena töötaja Asja Komljakova on kolleegiga nõus. „Mina pole kordagi puutunud kokku nõudega, et hotellis ei oleks vene turiste. Ainult üksikud kliendid mainivad, et "ehk saaks teha, et kõrvaltubades venelasi ei oleks". Eriti on see aktuaalne täispansioniga pakettide puhul, kui turistid veedavad kogu puhkuse hotelli territooriumil. Kui aga jutt käib odavast hotellist, kus turist ainult ööbib, siis põhimõttelist vahet ei ole, kes su kõrval elab. Tõsi küll, sellisel juhul me hoiatame ette, et samas hotellis võivad peatuda saksa noored, kelle käitumine on ka ideaalist kauge," rääkis oma kogemustest Komplakova.

Reisifirma Union Travel arendus- ja müügijuht Margus Raha seletas, et seda teemat on ka varem meedias arutatud, kuid nende firma kliente rahvusküsimus ei huvita. Tema sõnul teenindab Union Travel võrdses osas nii vene kui ka eesti keelt kõnelevaid kliente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing