BÖRS: Ameerika aktsiad tõusid tehnoloogiasektori eestvedamisel

07. august 2008, 00:29

Ameerika aktsiad tõusid, kui Cisco Systemsi
oodatust paremad tulemused ajasid tehnoloogiaaktsiad rallima ning
vähenevad bensiinivarud tõukasid kütusetootjaid tagant.

Algsest prognoosist paremad müügitulemused kergitasid suurima võrguseadmete tootja Cisco aktsiat. Samuti tõusis Microsofti aktsia kui ennustati, et firma ostab 20 miljardi dollari eest aktsiaid tagasi. Ühendriikide lääneosa suurim naftatöötleja Tesoro teatas oma suurimast tulust alates oktoobrist, kirjutas Bloomberg.
Standard Poor500 indeks tõusis 0,3% 1289,19 punktini. Dow Jones tõusis 0,4% 11656,07 punktini. Nasdaq ronis 1,2% kõrgemale 2378,37 punktini. Peaaegu kolm aktsiat tõusid iga kahe langenud aktsia kohta New Yorgi börsil.
"Kui märgatav tehnoloogiafirma teatab korralikest tulemustest ning mis olulisem veel - leiab, et varasemalt ennustatud aeglustumine on lühiajaline siis on see suureks kindlustunde tagajaks ajal mil energiahinnad annavad lootust, et majanduse väljavaade on algselt kardetust parem" seletas Bruce McCain investeeringute peaspetsialist Key Private Bankist, mis haldab umbes 30 miljardi dollari väärtuses investeeringuid.
Päeva alguses aksiad langesid Freddie Mac`i, Whole Foods Marketi ja Sprint Nexteli oodatust kehvemate tulemuste tõttu. Siiani on kolmveerand Standard Poor500 indeksi moodustavatest ettevõtetest teatanud oma tulemustest, olles kas ületanud või olnud algse prognoosi piires. Samas on ettevõtete kasumid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langenud 19%
Siiski on analüütikud aktsiaturu tuleviku suhtes eriarvamustel. UBS`i analüütik David Bianco vähendas oma aastalõpu ennustust Standard Poor500 indeksi kohta 3,1% madalamaks, leides, et Ühendriikide majanduse aeglustumine takistab finantsfirmade toibumist. Samas aga JPMorgani analüütik Thomas Lee pidas tõenäolisemaks aktsiate rallimist, sest langevad toorainehinnad vähendavad inflatsiooni ning investorid hakkavad kokku ostma aktsiaid, mis on praegu odavad, põhjustades sellega indeksi kasvu aasta lõpuks 13% võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2008, 07:27
Otsi:

Ava täpsem otsing