BÖRS: Ameerika aktsiad rallisid kõige rohkem alates aprillist

06. august 2008, 00:09

Ameerika aktsiad rallisid enim alates
aprillist, kui nafta hind alanes viimase kolme kuu madalaimale tasemele ning
Föderaalreserv ennustas inflatsiooni vähenemist järgmise aasta sees.

Sears Holding hüppas ülespoole, saates Standard Poor500 indeksi viimase viie aasta kõige järsemasse tõusu, kui nafta hind kukkus juba teist päeva järjest. JPMorgan Chase Co ja Citigroup juhtisid rahandusaktsiad nädala parimasse seisu. Standard Poor 500 indeksi kõigi 10 sektori aktsiate hinnad tõusid, kui Föderaalreserv jättis peamise intressimäära muutmata ning teatas, et ootab inflatsiooni rahunemist selle aasta lõpu poole ning järgmisel aastal, kirjutas Bloomberg.
Standard Poor tõusis 2,9% 1284,88 punktini, DowJones rallis 2,9% 11615,77 punktini ning Nasdaq hüppas 64,27 punkti 2349,83 punktini. Finantssektori aktsiad rallisid 5,1% keskpanga põhiintressimäära samaks jäädes. Samas langes dollar viimase seitsme nädala nõrgimale tasemele euro suhtes. Suurim Ühendriikide pank Citigroup tõusis 5,8% 19,92 dollarini ning suuruselt teine pank Bank of America tõusis 2,9 33,58 dollarini aktsia eest.

Nafta hind langes 118,6 dollarini barrelist kuna spekulandid arvavad, et majanduse aeglustumine Euroopas ja Ühendriikides vähendab nõudlust.

Standard poor 500 indeksi moodustavatest aktsiatest tõusid jaemüüjate aktsiad 5,4%, Ühendriikide suurim kaubamajade kett Sears rallis 11 % ning Kohl Corp lendas 7,2% üles. General Motorsi aktsia tõusis 0,59 dollarit ehk 5,8%.

„Turg reageerib eelistavalt võimalusele, et nafta hind langeb tasemele, kus see ei küta enam inflatsiooni või hävita maailmamajanduse kasvu ega sunni keskpanku intresse tõstma“ sõnas ING Investment Managementi investeerimisstrateeg Brian Gendreau.
Toorainete hinnad taganesid juulis jõutud rekordiliselt tasemelt allapoole kui nafta, vase ja vilja hinnad langesid.
Märgid maailmamajanduse aeglustumisest andsid oma osa energiakulude langusesse. Ülemaailmse majanduse kasv aeglustub selleks aastaks 4,1% peale ning 3,9 % järgmine aasta teatas IMF eelmisel kuul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2008, 00:29
Otsi:

Ava täpsem otsing