Riigi Kinnisvara: me ei kuulutanud avalikku riigihanget salajaseks

Enn Tosso 25. august 2008, 00:00

Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Madis Idnurm märkis aripaev.ee-le, et Tallinna vangla riigihanget ei ole kuulutatud salajaseks, küll aga ei pea nad võimalikuks kolmandate isikute osalemist hankelepingu täitmise kontrollimisel. "Tegemist on pretsedenditu ning põhjendamatu sooviga jälgida kõrvalt, kuidas Eesti Projektbüroode Liitu mittekuuluv projekteerimisfirma oma tööd teeb," märkis ta.

Eesti Projektbüroode Liit saatis kirja Riigi Kinnisvara ASile sooviga olla kursis Riigi Kinnisvara ASi ja Amhold ASi vahel sõlmitud töövõtulepingu uue Tallinna vangla ja arestimaja kompleksi projekteerimistööde käiguga, millele Riigi Kinnisvara vastas eitavalt.

Idnurme sõnul on vangla projekteerimistööde hankeleping konfidentsiaalne, välja arvatud sätted, mis riigihangete seadusest tulenevalt kuuluvad avaldamisele riiklikus riigihangete registris.

"Projekteerimistööde hankelepingu täitmise kohta avaldatakse pärast hankelepingu lõppemist riigihanke aruande lisa (riigihangete seaduse N 37 lg 4), mis kajastab hankelepingu käigus tehtud muudatusi, hankelepingu täitmise olulisi erinevusi võrreldes hankelepingus sätestatuga ning hankelepingu rikkumisi," selgitas Idnurm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing