Veskimägi: me ei taha kinni maksta valitsuse lollusi

Liis Kängsepp 11. september 2008, 17:10

Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn
Veskimägi on valitsuses eile vastu võetud maksude tõstmise kavale kindlalt
vastu.

„Valitsus peab viima oma kulud võimalustega vastavusse,“ sõnas Veskimägi, „mitte maksumaksjatele täiendavaid koormisi välja mõtlema. Me ei taha maksta kinni valitsuse lollusi maksutõusu arvelt.“

Veskimägi hinnangul oli mullu ülioptimistliku riigieelarve vastuvõtmine viga, mida maksumaksjad ei peaks kinni maksma. „Riik ei ole piisavalt kokku tõmmanud avaliku sektori kulusid,“ oli Veskimägi kindel, „meile pole ju antud mingeid numbreid, kuidas on kulusid kokku võetud. Pigem on ikka uusi asju leiutatud.“

Töötuskindlustuse makse tõstmist ei poolda Veskimägi samuti. „See on naeruväärne! Meil istub seal fondides rekordsumma!“ ütles Veskimägi. „Muidugi, valitsuse idee on hoida seda summat reservi poolel, et saaks kulutamisega jätkata.“

Tööandjate Keskliit on juba asunud oma liikmetelt küsima, mida need maksutõusudest arvavad ning ettepanekutega valitsusele tullakse välja ilmselt järgmise nädala algul. „Müstiline, kui palju on meil igasuguseid riigitoetusi – meil on üks toetus teises kinni,“ lausus Veskimägi, „ka selle kallale läheme järgmisel nädal.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 18:33
Otsi:

Ava täpsem otsing