Aktsionär: Tallinkil pole vahendeid, et lahkuda börsilt

28. oktoober 2008, 14:22

Tallinki aktsionär Argo Pärn ettevõtte
võimaliku börsilt lahkumise pärast ei muretse, sest tema sõnul ettevõtte
finantsvahendite seis seda ei võimalda.

„Paha mõte, alati on hea, kui aktsiad on vabalt kaubeldavad,” laitis ta maha Tallinki juhatuse liikme Keijo Mehtoneni idee Tallink börsilt ära viia.

Pärn, kes omab oma ettevõtte Aresco Invest kaudu 182 000 Tallinki aktsiat, jääb Tallinki võimaliku lahkumise üle börsilt siiski rahulikuks. Mees rõhutab, et kui investoritelt ostetakse aktsiad välja õiglase hinnaga, siis on kõik hästi. Õiglane hind võiks tema hinnangul olla näiteks 10 krooni peal. Kui aga üritataks ettevõtet üle võtta alla reaalse hinnataseme, oleks asi halb.

Aktsionär: Tallinkil pole vahendeid, et lahkuda börsilt Aktsionär: Tallinkil pole vahendeid, et lahkuda börsilt

Siiski märgib Pärn, et ta ei pea tõenäoliseks, et Tallink börsilt hetkel lahkumas on. „Neil pole neid vahendeid, et aktsiaid kokku osta,” märkis investor, viidates repolaenudele jms.

Kuigi ettevõtjat teeb Tallinki puhul murelikuks mitmete sidusettevõtete olemasolu, siis üldiselt peab ta Tallinki tervist heaks. „Ettevõtte potentsiaal on hea, üks konkurent on kadunud. Lisaks on nafta hind liikumas positiivses suunas Tallinki suhtes,” oli ta optimistlik, lisades, et majanduse üldseisu arvestades on ettevõttel veel supertulemused.

Tallink Grupi juhatuse liige Keijo Mehtonen ütles ajalehele Turun Sanomat, et aktsia hind ei vasta mitte mingil juhul ettevõtte väärtusele ning tema meelest võiks Tallinki börsilt ära viia. Madal aktsiahind on ka üks põhjuseid, miks Tallink on aktsiaid börsilt tagasi ostnud.

Tallink Grupi pressiesindaja kinnitas, et ettevõtte börsilt lahkumise puhul on tegemist kontekstist välja võetud Keijo Mehtoneni isikliku mõtteavaldusega, mis ei ole kindlasti ettevõtte ametlik seisukoht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 12:50
Otsi:

Ava täpsem otsing