Mehtonen: Tallinki võiks börsilt ära viia

28. oktoober 2008, 11:45

Tallink Gruppi juhatuse liige Keijo
Mehtonen leiab, et kuna ettevõtte aktsiakurss on nii madal, võiks Tallinki üldse
börsilt ära viia.

Usalduse kadu Tallinki vastu on näha börsikursis. Aasta algusest on aktsia hind kaotanud 66% oma väärtusest.

Tallink Gruppi juhatuse liige Keijo Mehtonen ütles kaks nädalat tagasi ajalehele Turun Sanomat, et aktsia hind ei vasta mitte mingil juhul ettevõtte väärtusele ning tema meelest võiks Tallinki börsilt ära viia. Madal aktsiahind on ka üks põhjuseid, miks Tallink on aktsiaid börsilt tagasi ostnud.

Tallinki juhatuse liige Keijo Mehtonen pressikonverentsil Helsingis 21. novembril 2005. Tallink alustas sel päeval aktsiate avaliku müügiga, mille käigus paisati müüki 34 miljonit aktsiat. Tallinki juhatuse liige Keijo Mehtonen pressikonverentsil Helsingis 21. novembril 2005. Tallink alustas sel päeval aktsiate avaliku müügiga, mille käigus paisati müüki 34 miljonit aktsiat. Veel mõni aasta tagasi tegid Tallinki juhid nn roadshow’sid mööda maailma, et ärgitada oma ettevõtte aktsiat ostma.

Tallinki juhatus otsustas mullu detsembris osta tagasi üle 5,8 miljoni aktsia kokku 109,5 miljoni krooni väärtuses. Tagasiostu programmi eesmärgiks oli aktsiakapitali vähendamine tühistades tagasiostetud aktsiad, selgitas ettevõte.

Tallinki aktsia hind on täna Tallinna börsil tõusnud 7% ja käive on 0,8 mln krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2008, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing