Rahvaliit: on vaja uut valitsust

Mariliis Pinn 01. november 2008, 18:33

Täna võttis Eestimaa Rahvaliidu kongress
vastu poliitilise avalduse, milles väljendab veendumust, et Eesti vajab uut
poliitilist kultuuri ning hoolivat valitsust, kes suudab riigi kriisist
välja tuua ning oluliselt enam arvestada Eesti inimesega.

Rahvaliidu kongressi hinnangul peab valitsus eesotsas peaministriga lõpetama üleoleva suhtumise ettevõtjatesse ja tööinimestesse ning astuma samme reaalmajanduse päästmiseks. Rahvaliidu hinnangul on vaja koos ettevõtjatega leida viis, kuidas praeguses olukorras senisest enam soodustada teadmispõhise majanduse arengut ning toetada suurema lisandväärtuse loomisele suunatud majandust.

Rahvaliidu kongress ei nõustu sellega, et valitsusliidu majandus- ja rahanduspoliitilise saamatuse ning valearvestused peab kinni maksma Eesti inimene.

Maaelu väljasuretamist õigustab praegune valitsus majandusliku efektiivsuse vajadusega, mis Rahvaliidu hinnangul on vaid kattevarjuks liiga õhukese riigi haldussuutmatusele. Unustatud on inimene oma igapäevavajadustega, mis peaksid olema valitsusele kõigi otsuste mõõdupuuks.

Rahvaliit taunib valitsuse suhtumist omavalitsustesse. Praegune poliitika on suunatud omavalitsuste iseseisva otsustusala vähendamisele ning nende üha suuremasse finantssõltuvusse seadmisele keskvalitsusest. Haldusreform ei tohi olla erakondadevahelise populistliku punktidenoppimise objektiks, sest Eesti vajab põhimõttelist ja omavalitsustega koostöös teostatud haldusterritoriaalset reformi, mis tagab nii maakondlike omavalitsusliitude baasil tekkiva maakondliku taseme kui ka valijale lähedal seisva omavalitsusliku esmatasandi toimimise.

Rahvaliidu kongress on seisukohal, et praegune, Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsusliit ei ole riigi juhtimisega toime tulnud. See valitsus ei ole suuteline lahendama riigi ees seisvaid keerulisi sotsiaalpoliitilisi küsimusi ning seega on ennast ammendanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2008, 18:33
Otsi:

Ava täpsem otsing