Keskerakond mainib korruptsiooni Tartu linnavalitsuses

Annika Matson 11. november 2008, 12:48

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni
aseesimees Ain Seppik küsis kaitsepolitsei peadirektorilt Raivo Aegilt, kas
uuritakse korruptsiooni Tartu linnavalitsuses.

"Mõne nädala eest tuli ilmsiks fakt, et Tartu abilinnapea Anto Ilile kuulub 12,6 protsenti peamiselt teedega seotud firmast AS TREF, mis on linna koostööpartner ning on saanud linnalt kõige rohkem teetöid,” märkis Seppik Aegile saadetud kirjas.

"Tartu Postimehe andmetel on firma alates 2003. aastast linnaga sõlminud 145 teedeehitusega seotud lepingut. Tartu linna palgal on ka teisi ametnikke, kelle osalusega ettevõtted on linnaga seotud. Ometi tundub, et kaitsepolitsei ei näe selles mingitki probleemi ja kui peaminister Andrus Ansip kinnitab, et Anto Ili on läbinisti aus linnaametnik pole vaja asja isegi uurida," seisab Seppiku märkes.

Seppik tahab Aegile saadetud kirjas teada, miks suhtub kaitsepolitsei Tartu ja Pärnu linnavalitsuste ametnike käitumise kontrollimisse erinevalt. Samuti küsib Seppik, kas kaitsepolitsei peadirektorile on antud siseministri või peaministri poolt korraldus mitte uurida Tartu linnavalitsuse ametnike tegevust ja võimalikke korruptsioonisuhteid.

"Kas Pärnu linnavalitsuses linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinettide läbiotsimisega seoses on kavas esitada ka kellelegi süüdistus või oli tegemist pelgalt kaitsepolitsei organiseeritud meediasündmusega," küsib Seppik Aegilt. „Kas kaitsepolitsei kavatseb uurida korruptsiooni Tartu linnavalitsuses või piisab peaminister Ansipi kinnitusest, et abilinnapea Ili on aus ametnik?”

24. oktoobril otsis Kaitsepolitsei Pärnu linnavalitsuses läbi linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinetid. Kaitsepolitsei tunneb Viisitamme ja Saare vastu huvi seoses Pärnu tänavahoolduse riigihankega, kus kahtlustatakse, et mõnele selles osalenud firmale tehti põhjendamatuid soodustusi.

„Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma ütleb 31. oktoobril ajalehele „Postimees“, et Pärnu linnapead Mart Viisitamme ja abilinnapead Simmo Saart ei ole isegi kahtlustatavaks tunnistatud,” märkis Seppik. „Kaitsepolitsei alles analüüsib materjali. Ometi on tehtud läbiotsimisest Pärnu linnavalitsuses meediasündmus ning Viisitamme kontor ja elamised on juba ammu läbi otsitud. Kui Kapo kontoreid läbi otsima läks, olid ajakirjanikud juba akna taga valmis pildistama. 4. novembril kirjutab „Postimees“, et Kapo lükkab Saare ja Viisitamme kokkusaamist pidevalt edasi - nüüd öeldi Saare sõnul, et kohtumine on novembri teises pooles ning et täpsem aeg öeldakse järgmisel nädalal. Kapo ei suuda Viisitamme ja Saart isegi üle kuulata.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing