Toilas hooldab teid vallavolikogu esimehe firma

05. detsember 2008, 08:20

Toila vallas tegeleb teede talihooldusega
OÜ Voka Trans, mis kuulub sajaprotsendiliselt Toila volikogu esimehele Kalle
Lehismetsale, ent vallavalitsus siin korruptsiooniohtu ei näe.

Lehismets, kes on ka OÜ Voka Trans juhataja, ütles, et tema firma on vallas juba neli aastat valla teid lumest puhtaks lükanud ning leping sõlmiti ammu enne seda, kui temast tänavuse aasta algul volikogu esimees sai, kirjutas Põhjarannik.

Küsimusele, kas säärases olukorras pole tegemist huvide konfliktiga, vastas Lehismets, et ta ei oska seda öelda, ent sellisel juhul jääksid paljudes väiksemates omavalitsustes vajalikud tööd ja teenused tegemata.

"Kõik peaks jääma seaduse raamidesse," ütles Toila vallavanem Tiit Salvan, kinnitades, et kuigi Lehismets on volikogu esimees, pole tema ega ta firma saanud mingeid eeliseid. "Ehk on ta volikogu esimehena lihtsalt lähemal infole selle kohta, kui palju raha missugustesse valdkondadesse eelarves on kavas suunata. Ja volikogu kinnitab ka eelarve," sõnas Salvan.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et tavainimesele võib selline olukord, kus vallavolikogu esimehe firma osutab oma vallale teenust ja saab selle eest tasu, tunduda ilmselge korruptsioonina. "Põhjalikumalt asjasse süvenemata aga ei saa tegelikult üheselt vastata, kas on tegemist võimaliku korruptsioonijuhtumiga või ei," sõnas Luuk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing