McDonald's lõikab majanduskriisis vilju

Mait Jüriado 09. detsember 2008, 19:17

Maailma suurim toidukett McDonald's näitas
novembrikuus tugevaid müüginumbreid. Majanduslanguse keerises on McDonald's
suutnud vastu pidada palju paremini kui paljud teised ettevõtted.

Dow Jones tööstuskeskmise 30 ettevõttest on ainult McDonald's ning Wal-Mart Stores Inc. olnud need, kelle aktsiahind on kõrgem kui aasta tagasi. Septembris kergitas McDonald's kvartali dividende 33%, kirjutab WSJ.

McDonald'si globaalne müük tõusis novembris 7,7% aastataguse ajaga võrreldes. USAs kasvas müük novembris 4,5%. Tulemused on paremad, kui analüütikud seni ootasid, kuid mõned analüütikud tõid välja negatiivse valuutaefekti, mis võib ettevõtte kasumile halvasti mõjuda.

Nagu ka Wal-Mart, on McDonald's suutnud turgu võita just oma madalate hindadega. McDonald'si rivaalid Yum Brands Inc., KFC ning Wendy's International Inc. pole siiski oma madalate hindadega suutnud nii konkurentsivõimelised olla.

McDonald'si aktsiad (MCD) on eilse seisuga 2008. aastal seni suutnud tõusta 5,34%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2008, 19:17
Otsi:

Ava täpsem otsing