Christel Karits • 11. detsember 2008 kell 22:00

Rõõmutooja Sõpruses

Briti kultusrežissööri Mike Leigh' värskeim ja kindlasti senistest teostest kõige publikusõbralikum film on tõeline päikesekiir hallis sügistaevas.

Sally Hawkins kehastab parandamatust optimismist pakatavat algkooliõpetajat Poppyt, kes ei lase kellelgi ega millelgi oma tuju rikkuda. Vaba hingena on ta avatud ja lahke, lõbus ja anarhistlik, aga ka fokusseeritud ja vastutusvõimeline.

Tänapäeva Londonisse paigutatud lugu jälgib Poppy igapäevaseid tegemisi ja kokkupõrkeid karmi reaalsusega, kuid seejuures ei kaota ta oma võrratut huumorimeelt.

Film mõjub kui sõõm värsket õhku, seda enam, et Mike Leigh on seni tuntust kogunud peamiselt tumedates toonides sotsiaalkriitiliste teostega.

Briti hinnatuima stsenaristi ja režissööri Mike Leigh' komöödia "Happy-Go-Lucky" esilinastus selle aasta Berliini filmifestivalil ja võitis seal Hõbekaru parima näitlejanna kategoorias. Lisaks võitis film Norra rahvusvahelisel filmifestivalil kõige nauditavama filmi ja rõõmutooja auhinna ning Pula filmifestivalil parima režissööri auhinna.

Hetkel kuum