Rein Kilk: me peaksime tundma ju ka vastutust

28. veebruar 2009, 13:34

President Toomas Hendrik Ilvese lausus oma
aastapäeva kõnes, et ärme otsi süüdlasi, kuid ettevõtja Rein Kilgi sõnul peaks
analüüsima süüdlaste otsimist ja vastutustunnet ning otsustajad peaksid tundma
ka vastutust.

"See kõne oli huvitav, sest see oli kõige ebailveselikum kõne. See oli konkreetne kõne. Ilves ütles, et ärme otsi süüdlasi. Kuid süüdlase otsimine ja vastutustunne, mis nende asjade vahekord on tegelikult? Need, kes on otsustajad, me peaksime tundma ju ka vastutust. Süüdlase otsimine on üks asi, kuid ka analüüsi on vaja. Valeotsuseid tuleb kritiseerida," lausus Kilk tänases Kuku raadio saates Keskpäevatund.

Kilgi sõnul ei vii meid edasi olukorra kirjeldamine, vaid kiire tegutsemine. "Küsimus on selles, et edasiminek pole võimalus, vaid see on ainuvõimalus. Töötute armee kasvab hirmuäratava suurusega. See vähendab riigi sissetulekuid ja suurendab ka tuntaval määral väljaminekuid töötuabiraha näol. Kiire tegutsemine on hädavajalik," lausus Kilk.

Samuti võiksid eestlased praegusel ajal tarbida rohkem omamaist kaupa. "Miks me ei võiks praegu tarbida veidi rohkem omamaist? On see siis mööbel või toit või muusika," lausus ettevõtja saates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2009, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing