Swedbank: Merko võib 10 aastaga kasvada 10 korda

1706-aripaev 06. märts 2009, 10:27

Lähema 10 aasta jooksul 10kordse kasvu
saavutamine pole sugugi võimatu, kirjutas Swedbanki personaalpanganduse ajakiri
Fookus Merko Ehituse kohta.

Artikkel „Unistuste investeerimisportfell“ tõi välja, et Merko Ehituse aktsia hind on tipptasemelt kukkunud pea 90% ja põhjendas seda kinnisvaraturu raske olukorra ning maadevahetuse protsessi kohtuvaidlustega.

„Hiljuti valiti Merko nõukokku Olari Taal ja Indrek Neivelt, kelle järgneva 5 aasta nägemuse kohaselt peaks firma turuväärtus kasvama miljardi euro tasemele. See tähendaks praeguse turuväärtusega võrreldes pea 20 kordset kasvu,“ kirjutas ajakiri. „Kahtlane, kas 5 aastaga taoline tase saavutatakse, kuid lähema 10 aasta jooksul 10kordse kasvu saavutamine pole sugugi võimatu.“

„Merko Ehituse viimase 3 aasta kasumid aktsia kohta on olnud vahemikus 27-31 krooni. Täna saab aktsiaid börsilt osta 45 krooniga. Lähiaastatel on reaalne, et Merko laieneb väliturgudele ning ostab üles konkurendid, sest ettevõtte bilanss on väga tugev,“ lisas Swedbank ajakirjas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing