Saaremaa laevakompanii pääses karistusest

13. märts 2009, 08:07

Ruhnu laevaliini lepingust lahti öelnud
Saaremaa Laevakompanii lepingu ennetähtaegse lõpetamise puhul trahvi maksma ei
pea, kuid edaspidi võib laevakompaniil esineda tõrkeid riigihangetel osalemisel,
kirjutab Meie Maa.

“Laevaliini lepingu sõlmimisel leppetrahve sisse ei kirjutatud. Miks see nii oli, seda ma ei oska kommenteerida,” ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik. “Kuna me lõpetame lepingu ära nende (SLK – toim.) ülesütlemise teate peale, siis on tegemist lepingu rikkumisega, mis tähendab, et see toob laevakompaniile kaasa teatud piirangud edaspidi riigihangetel osalemisel,” sõnas Männik.

Riigihangete ameti hankeosakonna juhataja Andres Veel juhtis tähelepanu, et riigihangete seadus konkreetseid piiranguid lepingu rikkujale ei sea, kuid kvalifitseerimisel on hanke läbiviijal õigus nõuda tõendeid varasemate lepingute korrektse täitmise kohta. “Kusagil nimekirja lepingu rikkujate kohta üleval ei ole,” lausus Veel.

Saaremaa Laevakompanii ja Saare maavalitsus sõlmisid 2006. aastal Roomassaare- Ruhnu laevaliini avaliku teenindamise lepingu kuni aastani 2015 ja Pärnu-Ruhnu laevaliini lepingu kuni aastani 2012. Mullu suvest hakkasid reisid toimuma Pärnu asemel Munalaiu sadamast. Maavalitsus sai möödunud aasta lõpus Saaremaa Laevakompaniilt kirja Ruhnu liinilepingute ülesütlemise kohta tänavu 30. aprillist, kuna liinid on kandnud kahjumit ja dotatsiooni ei ole juurde saadud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2009, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing