Leedo laevakompanii grupi kasum vähenes aastaga ligi 50%

03. juuli 2009, 16:11

Saaremaa Laevakompanii konsolideeritud
grupi kasum moodustas mullu 30,9 miljonit krooni, aasta varem teenis grupp
tänu õnnestunud laevamüügist saadud erakorralisele tulule kasumit 57,6 miljonit
krooni.

Ettevõtte teatel moodustas grupi konsolideeritud müügitulu 2008. aastal 348,3 miljonit krooni, aasta varem oli müügitulu 322,5 miljonit krooni. Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on selle aasta prioriteediks esimese uue laeva valmimine, teatas ettevõte.

"Juuli lõpus lastakse esimene uus laev vette ja reisijateni jõuab uus alus planeeritavalt hilissügisel," ütles Rihvk. Saaremaa Laevakompanii gruppi kuuluvad lisaks emaettevõttele OÜ Väinamere Liinid, OÜ SSC Ferries, SIA SSC Ferries ja AS Sarbuss. Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelist laevaliiklust opereeriv OÜ Väinamere Liinid teenis 293,6 miljoni krooni müügitulu juures 10,8 miljonit krooni puhaskasumit.

Rihvki sõnul mõjutas 2008. aasta tulemust peamiselt kõrge kütusehind. Saaremaa Laevakompanii ettevõtete grupp annab Saaremaal ja Hiiumaal tööd kokku enam kui 250-le inimesele. Saaremaa Laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedoga seotud ettevõtted annavad kokku saartel ja mujal Eestis tööd ligi 700-le inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing