Riskikapitalistid asutasid assotsiatsiooni

27. märts 2009, 16:14

Eile asutasid 24 riskikapitaliga
seotud ettevõtet ja isikut Eesti Riskikapitali Assotsiatsiooni EstVCA, mille
eesmärgiks on arendada Eesti riski- ja erakapitalitööstust ning suurendada
ambitsioonika ettevõtluse kultuuri Eestis, seisis Arengufondi läkitatud
pressiteates.

MTVP juhtivpartner Allan Martinsoni sõnul on kõigil kapitaliturul tegutsejate ühine huvi, et Eestis oleks rohkem ja paremaid ettevõtteid, millesse investeerida. “Riskikapital toodab edukaid ettevõtteid, mille tooraineks on äriplaanid ja meeskonnad,” sõnas Martinson. “Eestis on potentsiaali olla siin piirkonnas see riik, kust kasvuettevõtted maailma lähevad,” kinnitas EstVCA asutamisel Arengufondi juht Ott Pärna.

EstVCA liikmeskonna sekka on oodatud riskikapitalifondid, varahaldusfirmad, investeerimisfondid, äriinglite ühendused, õigusbürood, ettevõtete finantsnõustajad ning kõik arendusasutused, kes on huvitatud Eesti alustavate ja kasvuettevõtete edendamisest.

Asutavas kogus osalesid Arengufond, Ambient Sound Investments, Askembla Asset Management, Baltcap Management, Baltic Mezzanine, Curonia Research, ESTVIK Partners, Hanseatic Capital, MTVP, Primos Invest, Unitree Group, Swedbank Investeerimisfondid, Connect Estonia, Ernst Young, KPMG, Kredex, Nasdaq OMX Baltic, PwC, Sentio, TTÜ Tehnoloogia- ja innovatsioonikeskus, Wellman ning Priit Martinson, Urmas Peiker ja Ville Jehe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2009, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing