Alexela Logisticsi kahjum 588 miljonit krooni

08. aprill 2009, 20:36

Logistikaettevõte AS Alexela Logistics
teenis 2008. a septembris lõppenud majandusaastal 655 miljoni krooni suuruse
käibe juures 588 miljonit krooni kahjumit. Ettevõtte teatel tekkis suur kahjum
peamiselt investeeringute allahindlusest.

Alexela Logistics juhatuse esimehe Heiti Hääle sõnul hindas ettevõtte juhtkond alla miljarditesse kroonidesse ulatuvaid investeeringuid, kuna ettevõtluskeskkond muutus 2007. aastal järsult halvemuse poole.

„Ettevõtja võtab riski ja kahjum on meie, kuid päris selge on see, et teatud sündmused 2007. aasta aprillis ja mais viisid pea kõik Eesti transiidiga seotud ettevõtted oma arengus aastaid tagasi. Tänases majanduskeskkonnas, kus iga töökoht ja investeeringu kroon on tähtsad, tundub uskumatuna, et veel ligi kaks aastat tagasi parastati avalikult transiidi mittevajalikkuse ja selle sektori tööandjate ning töötajate üle," ütles Hääl.

Tema sõnul on transport ja logistika perspektiivis ühed vähesed valdkonnad, millel Eesti ettevõtetel on rahvusvahelises äris võimalik kaasa lüüa. „Probleem on lihtsalt selles, et isegi kui keskkond ajapikku paraneb, on sellest Eesti soost ettevõtjad lõplikult sunnitud välja astuma,” lisas Hääl.

Aasta varem oli ettevõtte kahjum 421 miljoni krooni suuruse käibe juures 4 miljonit krooni.

Alexela Logistics on 2006. aastal asutatud valdusettevõte, mille tütarstruktuurid opereerivad naftaproduktide terminale Paldiskis, Sillamäel ja Norras.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 20:36
Otsi:

Ava täpsem otsing