Select Oil NV: hoopis Kiviõli Keemiatööstus on meile võlgu

08. aprill 2009, 19:22

Kiviõli Keemiatööstus on võlgu meile ca
100 000 krooni, meie neile võlgu pole, sõnas Select Oil NV
juhataja Toomas Hurt.

"Select Oil NV ei ole Kiviõli Keemiatööstusele võlgu. Kiviõli Keemiatööstus on võlgu Select Oil NVle ca 100 000 krooni," ütles Hurt. "Kiviõli Keemiatööstuse emafirma T.R. Tamme Auto on Select Oil NVle koos viivistega võlgu ligi 35 miljonit krooni," lisas ta.

Hurt rääkis, et tegelik taust on ettevõtete (üheltpoolt Select Oil NV, teiselt Kiviõli Keemiatööstus ja Tamme Auto) vahelises tsiviilvaidluses. Nimelt taganes Select Oil NV Tamme Autoga 2006. aastal sõlmitud Aseri sadama hoonestus õiguse lepingust ja nõuab selle alusel tagasi esimest osamakset ja viiviseid (kokku ca 35 miljonit).

"Kaks kohtuinstantsi on aktsepteerinud hagi tagamise abinõuna kohtuliku hüpoteeki Tamme Autole kuuluvale kinnistule Turu 3, mis on Kiviõli Keemiatööstuse territoorium, Select Oil NV kasuks," sõnas ta.

"Vastaspool vaidleb loomulikult vastu, et puudub õiguslik alus, mõistlik aeg on möödas jne. Pankrotiavaldused esitati pahatahtlikult Kiviõli Keemiatööstuse kui Tamme Auto poolt, Tamme Auto avaldus lükati kohtu poolt tagasi, vaid eesmärgil nõrgestada Select Oil NV võimalusi sadama vaidluses. Tegelikult näidati sellega oma positsiooni ebakindlust nimetatud tsiviilvaidluses," nentis Hurt.

Select Oil NV maksuvõlga, mis on maksehäireregistri andmetel on tänase seisuga 84 490 krooni ning intressivõlg 6074 krooni, kommenteeris Hurt, et maksuvõlg tuleneb sellest, et Select Oil NVl on ca 85 000 krooni maksuameti deposiidikontol (tagastamisele kuuluvate maksude arvelt) olemas, kuid ajutine pankroti haldur on keelanud maksuametil tasaarveldust teostada. Tõenäoliselt eesmärgiga katta oma kulusid, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2009, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing