Kiviõli keemiatööstus tõrjus kohtusaalis pankrotikahtlusi

22. juuli 2009, 19:21

Kiviõli Keemiatööstuse palgatud
vandeadvokaat Mikk Lõhmus ei hoidnud eile Viru maakohtu saalis sõnu kokku
veenmaks, et firmas pole vähimatki pankrotilõhna ning pankrotiavalduse kohtusse
toomine on vaid endise äripartneri pahatahtlik käik.

ASi Sivellon väitel tekitas Kiviõli Keemiatööstus (KKT) neile mullu novembris enam kui 800 000 krooni suuruse kahju, kui keelas Sivelloni töötajatel ja sõidukitel siseneda oma territooriumile, kus asus Sivelloni bituumeniterminal, kirjutas Põhjarannik.

Sivelloni kohtus esindanud advokaadi Elmer Muna sõnul pole KKT kahjunõuet tasunud ja pärast pankrotihoiatuse tegemist viidi kohtusse avaldus pankroti väljakuulutamiseks, kuna oli alust arvata, et firmal on püsivad makseraskused, sest 3,6 miljonit krooni ollakse võlgu ka maksuametile.

Eile avaldas Elmer Muna kohtus kahtlust, et nüüd on Tamm asunud KKT varasid kantima oma teise firmasse Kiviõli Keemiakombinaat, Mikk Lõhmus tõrjus selle väite, kinnitades, et pärast seda, kui eelmise aasta lõpus polnud enam võimalik õli müüa Select Oil NV-le, hakati toodangut turustama Kiviõli Keemiakombinaadi kaudu ja seetõttu on hüppeliselt kasvanud ka selle firma finantsnäitajad.

Kas 670 töötajaga KKT pankrotimenetlust alustatakse või mitte, selgub 6. augustil avalikustatavast kohtuniku määrusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2009, 19:21
Otsi:

Ava täpsem otsing