Kiviõli Keemiatööstuse pankrotti ei tulnud

07. august 2009, 15:21

Viru maakohus ei algatanud ligemale 700
töötajaga Kiviõli Keemiatööstuse pankrotti, mida taotles endine äripartner
osaühing Sivellon, kirjutab Põhjarannik.

Kohtunik Evi Kool leidis, et Sivelloni kahjunõue oli tõendamata ja ebaselge ning vaidlus tuleb lahendada väljaspool pankrotimenetlust. Samuti tõendas Kiviõli Keemiatööstus kohtu hinnangul oma 2008. aasta majandusaruandega, mille kohaselt oli firmal kogunenud jaotamata kasumit 176 miljonit krooni, et ta ei ole pankrotis.

Kui Sivellon püüdis kohtus tõendada KKT püsivaid makseraskusi 4,3 miljoni krooni suuruse riigimaksuvõlaga, siis kohtu arvates ei saa jätta arvestamata, et selle võla tasumine on maksuametiga ajatatud ning võlg väheneb pidevalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2009, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing