Meerits: tasuta ülikoolikohti võiks vähem olla

22. aprill 2009, 12:36

Kui riik vähendaks tasuta õppimise kohti
ülikoolis, võttes arvesse praeguseid kitsaid olusid riigieelarvega, ei kaotaks
ühiskond sellest otseselt midagi, kuna oma raha eest õppijaid on väga palju,
ütles ASi Smart City Group nõukogu liige Heldur Meerits.

Tellimuse vaatenurgast ei ole vajadust maksta majanduse ja õigusõppe eest. „Oma raha eest õppijaid nii palju, et majanduse vajadused peaks olema kaetud,“ selgitas Meerits oma mõttekäiku tänasel Eesti I kõrghariduskonverentsil.

Ta ütles, et seda ei saaks üks ühele võtta ja mingid erandid jääks. „Vaevalt, et doktoriõppes peaks nõudma enda raha eest õppimist," tõi ta näite. „Küllap on veel nüansse, aga lihtsalt väga jämedalt võrreldes - vähendades poole võrra riigi kulul olevaid õppekohtasid, ei kaotaks ühiskond tervikuna midagi,“ sõnas ta, rääkides majandus- ja õigusõppest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2009, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing