Alvar Roosimaa: siseinfo kuritarvitamine sõltub üksikasjadest

18. august 2009, 17:20

Ilma üksikasjadesse süüvimata ei saa öelda,
kas pangas aktsiaturgudega lähedalt seotud inimene investeerimisfirmat omades
kuritarvitab siseinfot, leidis endine Hansapanga fondijuht ja praegune
varahaldusettevõtte Limestone partner Alvar Roosimaa.

„See oleneb ikka üksikasjadest,“ arvas Roosimaa, kas võiks olla huvide konflikt selles, kui Eesti ühe suurema panga aktsiaturgude osakonna juhil on oma investeerimisfirma.

„See on nii lai üldistamine, et siin ei ole isegi millestki rääkida, enne tuleb ikka detailidesse vaadata,“ leidis Roosimaa, kas taolisel ametikohal võiks teha takistusi väärtpaberitesse investeerimisega tegeleva firma omamisel.

„See oleneb detailidest,“ kordas Roosimaa, kas võiks olla siseinfo kuritarvitamist, isegi kui ostetakse ja müüakse igapäevaselt aktsiaid. „Kui ta on ostnud aktsiaid endale, firmale ja kliendile samal päeval, siis on. Üksikasjad on need, mis loevad, nagu ikka finantsis,“ uskus ta.

Roosimaa sõnul on tuhandeid osaühinguid, mille üks tegevusharu on investeerimine, aga mis ei pruugi veel tähendada, et sellega ka tõsiselt tegeletakse. "Eesti Vabariigi kodanikul on õigus omada osaühingut, kui see ei lähe vastuollu tema töölepinguga," ütles ta. Pealegi on tema sõnul õige investeerimisfirma see, mis on saanud finantsinspektsioonilt litsentsi.

Endine Hansa Investeerimisfondide fondijuht omas ka ise alates 2002. aastast ettevõtet Jaanihanso OÜ, mis tegeles investeerimisega väärtpaberitesse. 2007. a lõpuks oli Roosimaa teeninud Jaanihanso kaudu üle 5,5 mln krooni. 2007. a sügisel lahkus Roosima toonasest Hanspangast koos kolme tipptöötajaga, et hakata pakkuma varahaldusteenust. Praegu on ta Limestone Partners OÜ üks omanikke ja juhte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2009, 17:48
Otsi:

Ava täpsem otsing