Jürgen Ligi: meil on vaja tasakaalu

24. august 2009, 19:48

Oleme hinna suhtes nõudlikud, sest see ei
anna riigieelarvele tasakaalu - meil on vaja siiski raamatupidamislikku
tasakaalu, kommenteeris rahandusminister Jürgen Ligi TeliaSonera
ülevõtmispakkumist Eesti Telekomi väikeaktsionäridele.

Rahandusministeerium teatas, et analüüsib TeliaSonera pakkumist Eesti Telekomi väikeaktsionäridele ning teeb seejärel valitsusele ettepaneku otsuseks, kas aktsepteerida pakkumine või mitte.

Telekomi aktsiate müümine annaks riigile ühekordse rahavoo, kuid see ei mõjutaks riigieelarve tasakaalu. "Eesti Telekom on meile andnud häid dividende, meil strateegilist eesmärki pole. Meile on oluline hind, oleme selle suhtes nõudlikud, samuti on oluline kuidas see kajastub eelarves.

See müük annab ühekordset raha, dividendid on seni tasakaalu andnud. Praegune hind pole ülevaatlik, meile on oluline hinna orientiir," kommenteeris minister Ligi, kelle sõnul otsust veel langetatud pole, küll aga läheb 8. septembril pakkumine lukku.

"Oleme hinna suhtes nõudlikud, sest see ei anna tasakaalu, meil on vaja raamatupidamislikku tasakaalu siiski," rõhutas Ligi.

Kunagise rahandusministri Taavi Veskimäe sõnul tuleb rahandusministeeriumil analüüsida, kas võetavate laenude intressikuludest hoidumine ja selle asendamine Telekomi aktsiate müügi tuluga on atraktiivsem kui pikaajaline stabiilne rahavoog dividendide näol.

TeliaSonera AB tegi Eesti Telekomi väikeaktsionäride aktsiatele ülevõtmispakkumise hinnaga 93 krooni, mis tähendaks reedese sulgemishinnaga (74,79 krooni) 24protsendist preemiat. Paljude väikeinvestorite arvates on pakkumise hind liiga madal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2009, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing