Stefan Andersson: soovitan riigil müüa 50%

24. august 2009, 15:27

Rootsi päritolu erainvestor Stefan
Andersson soovitab Eesti valitsusel müüa 50% enda osalusest Eesti Telekomis, nii
jääks ettevõte börsile ja riik saaks ka dividende.

"Soovitaksin Eesti riigil müüa 50% aktsiatest. Hind on kindlasti pikas perspektiivis madal, kuid Eestis on täna kõik odav, k.a kinnisvara. Riik võiks säilitada 50%, et aktsia jääks börsile, kuid riik saaks õigel hetkel oma finantse tugevdada," kommenteeris investor. Ära ei tohiks unustada ka hetkel käivat võitlust euro ümber, rõhutas ta.

"Riigi töö on Eesti Telekomi makstavaid dividende maksustada, mitte eelkõige ETLi omada. Parem, kui riik keskendub oma enamusosalustele, nagu näiteks Eesti Energia. ETList saadud raha võib finantseerida Eesti Energia investeeringuid, ja Eesti Energia vähemusosaluse võiks ka börsile müüa," märkis Andersson.

Kui TeliaSonera tahab kõiki Eesti riigile kuuluvaid aktsiaid, siis tuleks investori sõnul hinda tõsta, aga olemasoleva pakkumisega võiks riik siiski 50% müüa. "Küll natuke häiriv TeliaSonerale, aga neile jääb võimalus hinda tõsta," lisas ta.

Stefan Andresson ise hetkel Eesti Telekomi ega Leedu telekomi TEO aktsiaid ei oma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2009, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing