Vitsur: olen erakorralistes tuludes alati kahelnud

07. oktoober 2009, 15:38

Ma ei tea kuidas Euroopas vaadatakse
selgelt ühekordsetele tuludele, kuid erakorraliste tulude laekumine
riigieelarvesse on olnud kogu aeg minu kõige suurem kahtlus, märkis
Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur.

"Ma olen alati olnud just nende erakorraliste tulude suhtes kahtleval seisukohal," kommenteeris Vitsur SEB panga tänast majandusprognoosi, mis kahtleb 2011. aastal euro tulekus. "Kuna ma ise ei tegele erakorraliste tulude eelarvesse liitmisega, siis ma ei tea kuidas Euroopas vaadatakse selgelt ühekordsetele tuludele. See on olnud koguaeg minu kõige suurem kahtlus," ütles ta.

Vitsur lisas, et risk on euro tuleku suhtes kindlasti olemas. "Rahandusminister Ligi küll ütleb, et teeme kõik ja euro tulek on tehtav, aga kindlat ei ole veel mitte midagi. Ja kui näiteks Telekomi müük ei saa teoks ja dividendid ei laeku, siis on ju jälle neid miljoneid mis vähemaks jääb."

"Möödunud aastal oli SKT natuke suurem kui arvati, kuid teiseks, me ei tea kui palju see sel aastal on. 0,2%, 0,5% on prognoosides, kuid praegu on väga kerge eksida. Me peame valmis olema kõigeks," märkis majandusekspert.

Eksperdi arvates on siin väga palju tegureid, mida me ei suuda enam mõjutada. "Nüüd on suurel määral see, et kas need sammud, mis on euro nimel tehtud on osutunud piisavaks või mitte. Palju enam teha ei saa. Nüüd tuleb vaadata, kui täpsed on eelnevad sammud ja tegevused olnud."

"Midagi saab veel teha ja kokku hoida, kuid ega riigieelarve kraane ei saa täielikult kinni keerata. Jättes Läti kõrvale, on Eesti teinud rohkem kui mistahes teine maailmariik eelarve kärpimisega - kuskil on piir ja sellest tuleb aru saada," sõnas Vitsur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2009, 12:51
Otsi:

Ava täpsem otsing