AUTOD: Toyota ja Subaru ühine kupee Toyobaru

1706-aripaev 14. oktoober 2009, 11:41

Neil Automedia fotodel on Nürburgringil
toimunud proovisõidul tabatuna Subaru ja Toyota ühistöös sündiv uus sportlik
kupee, mida meedias kutsutakse juba Toyobaruks.

Et testisõitu tegev prototüüp on vee mässitud rohke maskeeringu alla, pole hetkel võimalik öelda, kumma tootja jaoks mõeldud variandiga on tegu. Igatahes võib praegu olla kindel, et konkreetne prototüüp kannab hetkel ajutist keret ning lõpliku disaini nägemisega tuleb veel natukene oodata.

Kindel on aga see, et esimest aimu uue sportkupee välimusest saab järgmisel nädalal algavalt Tokyo Motor Showlt. Seal näitab Toyota tehasesisest koodi FT-86 kandva sõiduki esmakordselt ideeautona. Jaapani autotootjate traditsioone arvestades erineb too sõiduk lõpuks seeriatootmisse jõudvast mudelist minimaalselt.

Rohkem ongi teada Toyota versiooni tehnilisest poolest, selle jõuallikaks on Subarult laenatud kaheliitrine boksermootor, millelt veojõud kantakse vaid tagaratastele. Eeldada võib, et Subaru varustab oma versiooni nelikveoga. Mõlemad masinad peaksid jõudma müügile 2011. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. October 2009, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing