Laar: kasutagem taganttuulest tulemise eelist

Urve Vilk 16. oktoober 2009, 13:01

Kümme aastat tagasi majanduskriisi ajal
suutsime me kiirelt otsustades kriisist paremini välja tulla, kui oleksime
oodanud. Täna on meil taas võimalus jõuliselt edasi liikuda, rääkis Pärnu
juhtimiskonverentsil Mart Laar.

Kümme aastat tagasi andis majanduskriisi edukas lahendamine meile võimaluse minna paljudest arengus ees olnud riikidest mööda. "See toimus sama lihtsa meetodiga nagu spordis Erika Salumäe olümpiavõit – taganttuulest tulles. Sealt tagant on mõnus tulla, see aitas meil majandusarengus kiiresti edasi," rääkis Laar.

Praeguses kriisis oleme me oodanud, et keegi tuleb ja teeb, selle asemel et ise aktiivselt tegutseda. Kui me tahame kriisist väljuda, peame julgema taas ise otsustada ja teha seda kogu ühiskonna tasandil. Täna on meil taas võimalus tulla taganttuulest jõuliselt välja. See sõltub meie kõigi tahtest midagi ära teha, rääkis Laar.

"Muidugi kombinatsioon majanduskriisist ja kahtedest valimistest on üliohtlik kokteil, mis võib tekitada kestva pohmelli, mille tulemusena võimalus teatud otsuseid langetada, mis oleks olnud garantiiks euro saavutamisel, on muutunud võimatuks. Kõik me tahame olla armastatud ja populaarsed ning saavutada edu valimistel. Majandusele pole aga selline kombinatsioon positiivset mõju avaldanud," lisas Laar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing