BÖRS: Arco Vara korraldas börsivaringu

22. oktoober 2009, 16:38

Arco Vara eile avaldatud info, et kolm
osalust on müüdud kahjumiga ning mida mõnedki kommentaatorid pidasid
headeks ja rahavooprojektideks, kukutas täna Arco Vara aktsiat ja muutis
investorite meele mõruks ka teiste kohalike aktsiate osas.

Arco Vara aktsia kukkus maksimaalsed lubatud 15 protsenti ja seejärel õgvendas börs aktsia kukkumisruumi. Aktsia sulgus 23,3 protsendise kukkumisega 3,60 kroonile. Aktsia päeva madalamaks hinnaks kujunes 3,13 krooni ja kõrgeimaks 4,07 krooni. Tegemist oli tallinna börsi suurima käibeaktsiivsusega aktsiaga. Aktsia käive ulatus 3,2 mln kroonini, tehinguid tehti ülekaalukad 282. Ühegi teise aktsia käive saja tehingu taset ei ületanud.

Väga napilt vandus käibelt Arco Varale alla Nordecon Internationali aktsia, mille hind langes kaks protsenti, 22,84 kroonile.

Tallinki aktsia hind püsis 5,95 kroonil, käivet tuli 2,2 mln krooni. Laevanduskompanii teatas, et avaldab 12 kuu auditeerimata vahearuande esmaspäeval 26. oktoobril kell 16.

Merko Ehituse aktsia leidis jõudu päeva lõpuks tõusta 0,2 protsenti, 86,06 kroonile. Selle aktsia käive oli 2,2 mln krooni. Tõusis ka Järvevana aktsia, seda 2,6 protsenti. Käive oli 0,15 mln krooni. Kõigi ettevõtete aktsiatega sooritati tehinguid, langejate seas ei olnud ka Eesti Telekomi aktsia. Teised aktsiad langesid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2009, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing