Mullu adopteeriti Eestis ligi 200 last

24. oktoober 2009, 12:34

2008. aasta jooksul lapsendati kokku 181
(sisaldab välisriigi kodanike lapsendamisi) last, suur osa neist vanema abikaasa
poolt – 85 lapse puhul. Välisriigi kodanike poolt lapsendati 2008. aastal 28
last.

Reedesel sotsiaalministeeriumi ja MTÜ Oma Pere korraldatud konverentsil arutati vanemliku hoolitsuseta jäänud laste erinevate asendushoolduse võimaluste üle. Samuti mõtiskleti, kuidas jõuda tulevikus olukorrani, kus asenduskodu asemel oleks lapse jaoks rohkem alternatiivseid võimalusi.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna nõunik Elmet Puhmi sõnul pole vaid tegemist ühiskonnas oluliste ja tundlike teemadega. „Läbi aegade on ka lapse enda roll ja staatus väga palju muutunud ning temast on saanud osaleja ja partner. Otsustuste tegemisel võetakse arvesse lapse huvisid ning oluline on dialoog mitte ainult organisatsioonide ja teiste osapoolte, vaid ka lapse endaga,” ütles Puhm.

„Lapse huvides on see, et ta saaks kasvada peres. Kui see mingil põhjusel võimalik pole, siis vajab laps asendusvanemaid, et ta saaks kasvada võimalikult koduses, turvalises ja perekeskses õhkkonnas. Asenduskodu on meie hinnangul viimane valik, kuhu laps peab sattuma,” lisas Puhm.

Perekonnas hooldusel olevate laste arv näitab viimastel aastatel langustrendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. October 2009, 12:34
Otsi:

Ava täpsem otsing