Credit24 tegevjuht: laenu tagasimakse ei ületa kunagi kahekordset põhinõuet

27. oktoober 2009, 17:04

Credit24 tegevjuht Raul Paiste ütles, et
nende firma järgib rahvusvahelist tava ning laenu võlgnevuse ilmnedes ei kasva
see kunagi üle kahe korra laenu põhinõudest.

„See on ka soovitus kiirlaenuturule minu poolt,“ märkis ta tänasel laenuteemalisel ümarlaual Euroopa Liidu Majas.

Ta tõi näite 3000 kroonise laenusummaga. Laenu põhinõue koosneb laenatud rahast, intressist ja lepingutasust, mis võiks kõik kokku olla umbes 3500 krooni. Sel juhul ei kasva laenuandja nõue laenu võtja vastu kunagi üle 7000 krooni, kinnitas Paiste, isegi kui minnakse kohtusse ja inkassosse.

Paiste soovitas kliendil ennast enam kurssi viia laenutingimustega ja soovitas, küsides otse laenuandjatelt. Samuti soovitas ta võtta laenu just täpselt nii palju, kui seda vaja peaks minema. „Tasub alati läbi mõelda, kui pikaks perioodiks võtad ja kuidas hakkama saad,“ soovitas ta.

Paistele teadaolevalt ei ole Eestis enam ühtegi kiirlaenupakkujat, kes annaks sms-i teel laenu. „See on möödanik,“ ütles ta. Näiteks saab neil laenu kuni 5000 krooni ja kuni 6 kuud, ja seda alates kahest nädalast. Selleks tuleb iga taotluse korral ennast firma kodulehel registreerida ja oma maksevõime kohta infot jagada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2009, 10:26
Otsi:

Ava täpsem otsing