Pevkur: sundvaktsineerimist pole karta

05. november 2009, 16:14

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles tänasel
valitsuse pressikonverentsil, et seagripi vastast sundvaktsineerimist pole vaja
karta - sellist eelnõud ministeeriumis valmimas pole.

Pevkur ütles ajakirjanike küsimustele vastates: "Sundvaktsineerimise eelnõud ette ei valmistata, kedagi kuskile kinni siduma ja vaktsineerima ei hakata. Peame aga valmis olema kõikideks stsenaariumiteks, peame teadma, keda ja mis järjekorras vaktsineerida."

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on rahvusvahelises ajakirjanduses praegu käimas diskussioon, kas on üldse mõtet end seagripi vastu vaktsineerida, kui see võib suurendada vastuvõtlikkust tavalise gripi suhtes. "Seda, et keegi tõsimeeli arutaks sundvaktsineerimist, pole ma kusagilt kuulnud," lausus Ansip.

Pevkur lisas, et praegu arutavad ravimitootjad, kas järgmise hooaja gripivaktsiin peaks inimesi kaitsma ka seagripi vastu ehk vaktsiini muutmist mitmetoimeliseks.

Selleks gripihooajaks on Eestis end gripi vastu vaktsineerinud ligikaudu 3000 inimest. Jaevõrgus on saadaval 5000 doosi Tamiflud, riiklikes varudes on Tamiflud veel 3000 inimese tarbeks, rääkis Pevkur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing